×

KontaktVideo

Opis:

MREŽE ZA OLUKE

Ako živite u kući, svakog trenutka postoji mogućnost da se oluci zapuše i dođe do nepotrebnih problema. Šanse da se ovo desi drastično se povećavaju tokom jeseni, ali do ovih problema može doći tokom čitave godine. Jedini način da budete potpuno sigurni je postavljanje mreže za oluke.

Na najjednostavniji, a ujedno i najjeftiniji način, sprečite potencijalno velike probleme koje može prouzrokovati voda koja pronađe neželjeni put.

Da li je jednostavnije postaviti mrežice za oluke i biti potpuno mirni, ili strepeti da voda napravi ogromne štete na vašem domu? Znate kako se kaže “bolje sprečiti nego lečiti”, zato nemojte čekati da se problem desi, reagujte na vreme.

Prednosti mreže za oluke

Ovde nema previše filozofije, na vrlo jednostavan način imaćete potpunu zaštitu i drastično smanjiti mogućnost da dođe do začepljenja oluka.

Pre svega, zaštitnu mrežu za oluke postavljamo kako bi sprečili taloženje lišća, grančica i bilo kog drugog predmeta koji može začepiti oluke i sprečiti protok kišnice. Protok oluka je jako važan, jer ukoliko se desi da se zapuši voda će pronaći drugi put koji može napraviti dodatnu štetu na kući.

Štete koje se dešavaju usled začepljenja oluka su: prokišnjavanje, vlaga na zidovima, uništavanje fasade, uništavanje nameštaja na oštećenom zidu, podizanje parketa, itd. Neuporedivo je skuplja sanacija ovih šteta, nego investicija u mreže za oluke.

Drugi benefit postavljanja mrežice za oluke je zaštita od ptica. Ptice na sve načine pokušavaju da pronađu mesto gde će napraviti gnezdo i biti na sigurnom. Izbor često bude tavan, odnosno potkrovlje, a put ih navodi ispod krova. Postavljanjem ove mrežice napravićete barijeru koju neće moći da prođu.

Karakteristike zaštitne mreže za oluke

Tako jednostavan i jeftin proizvod koji vas može rešiti bespotrebnog stresa i muka. Zaštitna mreža za oluke izrađena je od kvalitetne plastike, zaštićena je od UV zračenja i predstavlja dugotrajnu investiciju. Trajaće vam više godina, tako da ne morate postavljati svake godine iznova.

Na njoj se nalaze rupice koje su dovoljno velike da propuste i veću količinu vode, a samim tim dovoljno male da spreče prolaz čak i najmanjim grančicama i lišću.

U ponudi imamo u dve vrste mreža za oluke:

  • mrežu koja se pomoću držača stavlja na oluk, dimenzije: 6m dužine i 17cm širine;
  • mrežu spirala koja se ubacuje u oluk i modifikuje širinu u zavisnosti od širine oluka, pakovanje 5 komada po 2m.

Kako se postavlja mrežica za oluk?

Osim što je mrežica za oluk jeftina investicija, vrlo jednostavno se i postavlja. Nije vam potreban nikakav alat niti majstor, sve možete sami uraditi za kratko vreme.

U paketu dobijate plastične držače koje sa jedne strane imaju kopču kojom se prikače na oluk. Prikačite držače sa spoljne strane oluka, kako ih vetar ne bi podigao, i postavite njih na svakih 50cm. Zatim zakačite mrežicu tako što ćete provuči pečurkice na držačima kroz rupice na mrežici.

Mrežice za oluk ni na koji način ne štete životnoj okolini. Takođe, potpuno je nevidljiva kada se sa zemlje pogleda ka krovu, tako da je niko neće primetiti i neće kvariti eksterijer kuće.

Kontakt:   021/6914941 info@sigmaprom.rs